Landschappen

 

De serie landschappen is een verzameling van foto’s die ik tijdens verschillende reizen heb gemaakt. Landen die ik bezocht heb zijn o.a. Frankrijk, Canada, Nieuw Zeeland, Ethiopië en Kenia.

 

Overweldigend kunnen landschappen zijn. Het continu veranderende licht zorgt dat het landschap geen enkel moment hetzelfde is.
Fotograferen in een landschap ervaar ik heel anders dan in een stedelijke omgeving. In de stad gaan momenten veel sneller voorbij. In een landschap ervaar ik meer traagheid. Er is fysiek meer ruimte, het is weids en daardoor is er meer overzicht. Een juiste lichtval om een moment af te drukken kun je in de verte aan zien komen. Fijn om daar de tijd voor te nemen en het gehaast even achter je te laten.

 

Mijn reis door Ethiopië en Kenia is overigens een uitzondering wat dit betreft. Het grootste deel van de reis zat ik met reisgenoten in een grote truck en heb daarom het voorbijtrekkende landschap al rijdend gefotografeerd.

Stad

Tijdens korte stedentrips fotografeer ik graag mijn indruk van de stad in zwart wit. Met een compacte camera en soms met mijn telefoon is het mogelijk om snel en onverwacht momenten vast te leggen.

 

‘Shooting from the hip’ is heerlijk om te doen. Het dwingt mij om niet te lang stil te staan en na te denken over kaders en compositie. Het is intuïtief en vooral snel reageren op situaties die op mijn pad komen tijdens het struinen door de stad.

African doors and windows

Deze fotoserie heb ik gemaakt tijdens een rondreis door Ethiopië, Kenia en Oeganda in 2013. Ramen en deuren zijn een wereld op zich en ben altijd nieuwsgierig wat er zich binnen afspeelt.

 

De kleurcombinaties en composities van de ramen en deuren zijn verrassend. Zelfs de voorwerpen die de mensen buiten naast de deur zetten lijken heel bewust uitgezocht en neergezet.

15 maal op z’n rijks(t) geserveerd – Rijksstudio

In het kader van het éénjarig bestaan van de Rijksstudio heeft het Rijksmuseum een wedstrijd georganiseerd, ‘Maak je eigen Meesterwerk…’. De winnaar krijgt de Rijksstudio Award 2014.
Het museum heeft de intentie om het ontwerp indien mogelijk in productie te nemen en te verkopen in de museumwinkel en eventuele andere verkoopkanalen.

 

Uit de 820 inzendingen heeft een vakkundige internationale jury de 10 genomineerden geselecteerd. Ik was met mijn inzending finalist en behoorde tot de 10 beste inzendingen.

Van 17 april tot en met 22 juli 2014 zijn de ontwerpen van de finalisten geëxposeerd in het Rijksmuseum.

 

In 2015 heb ik opnieuw deelgenomen aan de wedstrijd van Rijksstudio. Dit keer ben ik van de ruim 800 aanmeldingen bij de beste 75 geëindigd. Mijn inzending kun je hier bekijken.

Tassac

In 2009 heb ik de collectie Tassac ontworpen. Deze collectie bestaat uit tassen en lederwaren. De collectie is nog altijd in ontwikkeling en geeft voldoening aan mijn passie voor ambachtelijke, handgemaakte en duurzame producten.
De collectie is ontstaan vanuit een idee een productreeks te ontwerpen in pure eenvoud. Maar áchter die ogenschijnlijke eenvoud schuilt meer…

 

Ieder product is met de hand genaaid en op een verantwoorde manier in Nederland geproduceerd. De producten zijn van een hoogwaardige kwaliteit leer en met slechts één stiksel in elkaar gezet. Bovendien kunnen alle producten binnenstebuiten gekeerd worden.

 

TASSAC, de eigenzinnigste tassen van Nederland!

 

Meer informatie over de collectie Tassac kun je vinden op www.tassac.nl.