Festival de Betovering

 

Festival de Betovering is een internationaal kunstfestival voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Het festival wordt gehouden in Den Haag van 14 tot en met 23 oktober 2016.

 

Het thema voor deze editie van het festival is kamperen. Het is de bedoeling dat de kinderen zelf een camping gaan beginnen: tenten bouwen, campingregels verzinnen en bedenken wat je nog meer op een campingterrein zou willen hebben.

De organisatie was op zoek naar een invulling voor het plein voor Theater aan het Spui. Ze wilden graag een verbinding leggen tussen de activiteiten binnen en buiten, een workshop voor alle leeftijden (2 tot en met 12 jaar), met als doel om gezamenlijk aan een object of kunstwerk te werken dat tijdens het festival ‘groeit’.

 

Uitgaande van deze randvoorwaarden heb ik een leuke workshop bedacht voor het festival. Gedurende het festival ben ik zelf aanwezig geweest om de kinderen tijdens de workshop te begeleiden.

 

De workshop in het kort:

Vogelhuisje, boompje, beestje…
Wat is een camping zonder groen? Voor de ingang van Theater aan het Spui verrijst tijdens de herfstvakantie een heus natuurgebied. Er zijn paadjes, een vogelhuis en jullie gaan er zelfs een boom laten groeien. Zo’n mooie boom trekt natuurlijk ook bewoners aan. In het vogelhuis ga je bontgekleurde beesten maken, die de camping écht tot leven brengen!

 

programma 2016

functie

concept, uitvoer, workshop

jaar

2016

Category

tentoonstellingen