Inspirerend wonen op syn Frysk

 

Voor Museum de Tiid en in samenwerking met prof.dr.ir. Mick Eekhout heb ik deze kleine tentoonstelling vorm gegeven. Het is de eerste van een serie tentoonstellingen over Friese architectuur.

 

Inspiratie voor deze presentatie komt voort uit een eerdere samenwerking voor de reizende tentoonstelling 100 jaar Mythe – Maison d’Artiste die het honderdjarig bestaan viert van het ontwerp van het Maison d’Artiste dat werd ontworpen door Theo van Doesburg en Cor van Eesteren voor de expositie ‘Les Architects du De Stijl’ in 1923 in Parijs.

 

Als onderdeel van de tentoonstelling in Museum de Tiid werden Friese architecten gevraagd om vernieuwende, moderne ontwerpen in te dienen die een plek naast het Maison d’Artiste zouden krijgen in de etalage van het Museum.
Dat smaakte naar meer en om die reden is de tentoonstelling ‘Inspirerend wonen op syn Frysk’ ontstaan. Ook nu worden Friese architecten en hun ontwerpen in het de schijnwerpers gezet, want er is veel moois en interessants te ontdekken in de Friese architectuur.

 

De tentoonstelling is nog te zien t/m 1 september 2024 in Museum de Tiid in Bolsward.

Opdrachtgever

Museum de Tiid, Bolsward

Jaar

2023

Category

tentoonstellingen