Shampoofabriek

In 2015 werd ik benaderd door het Nederlands Watermuseum met de vraag of ik mee wilde denken over een vernieuwde versie van de Shampoofabriek. Een grote uitdaging, vooral omdat er heel weinig budget (€ 1000,-!) voor dit project beschikbaar was. Met hulp van een aantal vrijwilligers van het museum, 2 vluchtelingen uit de Koepel in Arnhem en een goede vriend heb ik mijn ontwerp ten uitvoer gebracht.

 

Momenteel is de Shampoofabriek een vast interactief onderdeel van het Watermuseum en één van de populairste activiteiten van het museum.

Ik ben dan ook trots op de aanbeveling die directeur Jos van den Mosselaar heeft geschreven:

 

“Annelies was de designer voor de Shampoofabriek van het Nederlands Watermuseum. Ik heb veel respect voor de manier waarop zij deze opstelling tot stand heeft gebracht. Beperkt door financiële middelen maar met grote gedrevenheid en enthousiasme heeft ze dit tot een fantastisch eind gebracht. Zij had het heft in handen, voerde de regie en haar ontwerp is naast haar grote inzet tot stand gebracht met hulp van vrienden, vrijwilligers/medewerkers van het museum en zelfs enkele vluchtelingen die tijdelijk zijn ondergebracht in de Koepel van Arnhem. Ik heb veel waardering voor haar inzet en creativiteit. “Kan niet” komt in haar vocabulaire niet voor. Uit haar c.v. blijkt ook wel dat ze een veelzijdig kunstenaar is en wij hebben het genoegen gehad hier ervaring mee op te mogen doen.”

functie

ontwerper, projectleider en uitvoerder

opdrachtgever

Het Nederlands Watermuseum

jaar

2015

Category

tentoonstellingen