Verzamelkoorts Parade

 

Nadat in 2017 de eerste editie van dit event naar aanleiding van het programma Verzamelkoorts! niet doorging, is in 2018 een tweede serie uitgezonden. Hiervan is wel een tentoonstelling gemaakt met de naam Verzamelkoorts Parade. Dit vond plaats in het weekend van 20 en 21 april 2018 in het Spoorwegmuseum.

 

In dit televisieprogramma van 6 afleveringen werden zo’n 30 Nederlandse verzamelaars geportretteerd met hun bijzondere verzameling. Na elke uitzending kon de kijker stemmen op zijn of haar favoriete verzameling. Per uitzending zijn er 2 winnaars (12 in totaal) die hun collectie mochten tonen in het Spoorwegmuseum.

 

Een hele uitdaging om een tentoonstelling te maken met een collecte die nog niet bekend is. Een week na de laatste uitzending vond de Parade al plaats, dus alles in één keer aan het einde van alle uitzendingen vormgeven en uitvoeren zat er niet in. De verzamelingen liepen uiteen van tractoren tot zeepjes en van Star wars tot stewardessen pakken. Door een van te voren bedachte basis, hoefde voor elke verzameling alleen een aanpassing gemaakt te worden en kon in een vrij korte tijd de opstelling gerealiseerd worden.

functie

ontwerper, projectleider

opdrachtgever

Talpa en het Spoorwegmuseum

jaar

2018

Category

tentoonstellingen